fredag 27 september 2013

1 timmes sömnad




Jag är så nöjd!
För ca 4 ½ år sedan köpte jag ett tyg till sängöverkast. Det behövde bara fållas.
En sida fållades då, sedan hände något så att jag var tvungen avbryta sömnaden. 
Jag bäddade med sängöverkastet "så länge" och skulle fortsätta sedan.
Det blev i veckan.
Det är för mig en gåta hur jag kan skjuta upp något så enkelt i 4 ½ år!!
1 timme tog det att färdigställa.
Under dessa år är sängöverkastet tvättat flera gånger och varje gång har samvetet gnagt i mig när jag lagt på det på sängen och klippt de trådarna som blivit i tvätten.
Men nu är det färdigt, nu får det hänga med i minst 4 ½ år till så att tiden som klart i alla fall blir lika länge som det ofärdiga.

söndag 15 september 2013

Återbruk

Det är alldeles för sällan jag syr återbruk men nu har jag sytt muddjeans i stl 80 till yngsta sonen.

Återbrukade en jeansskjorta som jag använde väldigt, väldigt mycket under 90-talet. På den tiden JCs barnavdelning hette Rabbit :) Ni som kände mig då kommer säkert ihåg skjortan. Eftersom jag glömde fota skjortan innan jag klippte sönder den så letade jag i ett gammalt fotoalbum för att se om den fanns på bild, det gjorde den inte men jag konstaterade att modet på 90-talet var inte snyggt alla gånger :)

Ryggtrycket på skjortan fick bli högerben, utan sidsöm. Vänstra benets framstycke är en del av skjortärmen och ärmsprundet. Nack-etiketten sprättades loss och syddes på rumpan på vänstra benets bakstycke. Röda stickningar syddes på vänstra benets sidsöm. Och röda muddar förstås.

Lite crazy, lite coola och väldigt unika!

Fram


Bak
 

Kanske blir det mer återbruk, det här är ju kul!
 


 
 

söndag 8 september 2013

Nu är det dags att trycka pedalerna i botten igen

Flytten är klar och syrummet är nästan klart. Att ha haft maskinerna stående i en månad har varit en prövning. Nej, det har förstås funnits en hel del annat att pyssla med...men när lådorna var uppackade och hyllor uppborrade och det fanns möjlighet att sy så var sysuget stort. Första sömnadsdagen blev det producerat två vanliga tröjor till 12-åriga dottern som hade en ekande tom tröjhylla.
Yngsta sonen har växt ur en hel del kläder under sommaren och behöver påfyllning, först ut till honom blev en body och ett par velourbyxor. Till mig själv blev det en vändbar sjal med spetskant (men jag glömde fota andra sidan).

Härligt att få möjlighet att sy igen!


Nu är ångan uppe och det produceras lite varje dag!
Jag hoppas kunna blogga ikapp snart...
det finns nämligen en del plagg från sommaren som inte har blivit dokumenterade än.
Men just nu är symaskinen roligare än datorn :)