tisdag 10 juli 2012

Regn och feber...

Sonen har nu haft feber i 5 dagar, rätt trist när det är min sista semestervecka men det är bara gilla läget och passa på att fixa grejor hemma...dvs mycket tid till att sy, inget ont som inte har något gott med sig som det brukar sägas.
Igår klippte och sydde jag 4 st plagg, det är sällan jag påbörjar och avslutar så många plagg på samma dag. Det var iofs mycket lättsydda plagg så tidsåtgången blev inte stor, men skönt för sinnet att få projekten avslutade direkt.

Först ut blev 3 par muddbyxor stl 56 och 62, jag har glömt hur lite tyg och tid dessa små plagg kräver...jättekul att sy när man ser resultatet så snabbt. Jag är väldigt dålig på att sy effektivt, jag vill gärna sy klart ett par i taget men denna gång höll jag i mig och sydde på löpande band.
Och självklart går det fortare :)

Jag är mest nöjd med de gröna.
De bruna skulle jag ha tagit beige mudd på som jag först tänkte,
den vita mudden blev så hård och pepparkaksaktigt :/ 


Senare på kvällen så satt jag och funderade på vad nästa projekt skulle bli, dottern kom förbi och tyckte att jag skulle sy ett linne som jag lovat henne. Det var precis ett lagom krångligt projekt för den sena timmen så ett linne fick det bli.
Jag har ritat av ett reklamlinne hon har fått från en tjejtidning, detta var inte helt enkelt då reklamlinnet hade vridit sig i tvätt.
Det dottern tycker är coolt är att axelbanden går igenom hålet på ryggen och visst är det en läcker detalj.
Tyget köptes i Mars och det kändes bra att hela tygbiten gick åt till linnet, lite mindre i högarna som är alldeles för stora...
När jag kom hem med tyget så sa dottern:
-Wow, det ser ut som man har ritat det själv!
Och mannen sa: -Nej, det ser ut som man har ritat det själv...
Samma ord med ack så olika tonlägen i rösterna :D


Dottern blev väldigt nöjd, hon har linnet på sig idag och har beställt ett till.

5 kommentarer:

 1. Gulliga små byxor och häftigt linne. Hur har du löst det i bak? Har du trätt in axelbanden genom hålet och sedan sytt fast dem? Jag tror jag har en som skulle kunna tänka sig ett liknande linne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har trätt igenom axelbanden, men de är inte fastsydda. Jag var tvungen att titta noga på rekalmlinnet för att se hur de hade löst detta och det verkar som att de först har bandkantat bakstycket. Sedan har de satt en skarvdel "mellan axelsömmarna" (säkert för att spara tyg) så har de hade sytt fast skarvdelen i ena axelsömmen, kantat halsringningen sedan trätt igenom det genom bakstycket ögla, efter det är det ihopsytt andra sidan av skarvdelen mot axelsömmen. Sedan är det bandkantning av framstycket och då är allt ihopsytt så man kommmer hela vägen från ärmhål till ärmhål. Sist är det sidsömmarna sydda och fållen gjord.

   Det går säkert göra på andra enkalre sätt också men jag valde av lathet att göra som de...orkade inte vara kreativ på andra lösningar ;)

   Hoppas du förstår min beskrivning och att dottern gillar modellen!!

   Radera
 2. Hej på dig, din mamma skvallrade för min mamma att du har en blogg:) så en liten hälsning från lilla Pite-från din barndomskompis Maria:) kul att du bloggar & kul att syr fortfarande:) hoppas du mår jätte bra. Kram/M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hej! Vad glad jag blir av att höra av dig!!! Maila mig gärna så jag får din adress(min adress står här på sidan), vill gärna höra hur det är med dig...det var många år sedan ;) Med mig är allt bara bra, hoppas att det är det med dig med!! Kram /L

   Radera
 3. Du har mejl:) Jätte skoj att höras Kram/M

  SvaraRadera