måndag 13 maj 2013

Amningströja x4

Nästan 5 månader efter att bebis har anlänt så tar jag mig i kragen och bloggar om dessa amningströjor. Två syddes innan bebis och de andra två inom ett par veckor. Sedan dess har jag bott i dessa. Ganska trist att ha en garderob bestående av endast 4 tröjor men de är överlägsna i bekvämlighet när det ska ätas titt som tätt. Jag har utgått från ett vanligt tröjmönster, ändringarna jag gjort är att förlänga det övre framstycket ca 18cm från ärmhålet. Det undre framstycket går till ärmhålet. På det undre framstycket har jag overlockat fast framilonresår (genomskinlig resår) för att det inte ska töja sig, glida ner och glipa. Det övre framstycket har jag provat att både fålla med tvillingnål och kanta. Att fålla med tvillingnål fungerar bra om det är ett tyg av bra kvalité med en del stretch. Är tyget stummare eller av sämre kvalité så det töjer sig så kommer kanten att bli vid och "fladdra". De tröjor jag har bandkantat har jag även i den kanten först overlockat fast framilonresår. Det går säkert att sträcka kantbandet istället men det har fungerat väldigt bra med framilonresåren också.

 
Så här ser öppningen och det undre framstycket ut.

Material: Bara gammal skåpmat! Är mycket nöjd över att jag tog gamla tyger och sydde upp...det är lätt att handla nytt till varje projekt :). Framilonresår eller transparant resår som det också heter från Ohlssons.

Mönster: Eget.

Bra: Att de blev klara när de behövdes och att de har fungerat perfekt!

Dåligt: Jag har gjort lite ändringar för varje tröja så den sista är den bästa :)

2 kommentarer:

  1. Du konstruerar om för varje gång, Undrar om du vet hur grundmönstret va en gång i tiden?.. Du är väldigt duktig i alla fall. Kram från Lena

    SvaraRadera
  2. produktiv du är! Finfina tröjor allihop!

    SvaraRadera