torsdag 27 februari 2014

Kläder till stora sonen

Hela hösten har jag sett att stora sonens byxor har varit korta, men så ett tag skulle han bara ha jeans. Men efter några veckor så bytte han tillbaka till mjukisar. Så då var det dags att klippa ut några betydligt längre byxor.
Han vill gärna ha coola kläder, vad det egentligen innebär vet jag ej, för han vill bland annat gärna ha velourkläder, det gäller att fråga först.
 
Men eftersom att jag vill fortsätta sy till honom syr jag de han vill ha
och inte det jag vill sy åt honom.
 
Byxorna är ett nytt mönster för mig från Ottobre, vanliga muddbyxor med fickor i sidsömen.
Bra passform men skum beskrivning på hur man syr fickorna. Jag gav mig attan på att jag skulle sy efter beskrivningen, ingen egen påhittad. Detta slutade med att jag sydde fel 5 (!!!) gånger. Sedan sydde jag stickningen på bakstycket. Låt sömmen vara, sydde stickningen på framstycket istället men lyckades sedan sprätta den sömmen som var RÄTT!!
Då lade jag bort byxorna och gick och sov istället.
Det där med att man inte ska sy efter klockan 22 stämmer nog tyvärr....
 
För att göra byxorna coola fick det bli applikationer på benen. De svarta byxorna pryds av The Fooo´s logga, utklippt i vinyl, samt dekorsömmar och snodd i midjan. De blå fick en återbrukat Sverige märke som tidigare suttit på en köpes body. Den svarta joggingen är också återbruk, mina mjukisar som syddes för 1½år sen har mestadels legat i garderoben. Stora byxor blev lite mindre.
Dotterns kompis på 13år fick se The Fooo byxorna och utbröt: -Åh sånna vill jag också ha! Det är alltid lite kul att se minen när man berättar att saker är hemmasytt.
För er som inte känner till The Fooo så kan jag berätta att det är ett ganska nytt band bestående av fyra 15 och 16-åriga grabbar....i vår blir det att gå på konsert.

Tröjor behövs också uppdateras i garderoben. Skateboardtyget har sonen själv valt och när jag ändå var ingång fick det bli en tröja till kusinen som fyllde år.
 
Dessa kläder används mycket flitigt!

2 kommentarer:

  1. Älskar The Fooo byxorna! :D Vad har du använt för mönster? Väldigt intresserad! :) (Älskar The Fooo) ;)

    SvaraRadera
  2. Älskar The Fooo byxorna! :D Vad har du använt för mönster? Väldigt intresserad! :) (Älskar The Fooo) ;)

    SvaraRadera