lördag 20 oktober 2012

Bröllopskläder

Jag har tidigare skrivit om mina funderingar på min klädsel på bröllopet mina kriterier var ju följande:
*Klädkod, ledigt fin med varma ytterkläder.
*Vigsel utomhus på kvällen i Norrbotten (i Oktober!).
*Helst sys till mesta del av tyger som redan finns i skåpen.
*Jag ska rymmas i dem men helst utan att se ut som en tunna
   (jag har 2 månader kvar av graviditeten).
*Stumma tyger är troligen uteslutet då jag inte har lust att krångla med blixtlås och exakt passform...trikå är enklare, men inte lika lätt att skapa festplagg av.
*Stödstrumpor ska kunna matchas till.

Efter mycket funderande, grubblande och beslutsångest så fick jag 5 dagar innan bröllopet nog och klippte på känn den klänningsmodellen jag tänkt på mest. Grunden blev bra och på känsla sydde jag på en volang samt två dekorationsband i nerderkant. För att liva upp den även upptill så la jag till ett litet broderi på ena sidan. Detta är sytt på maskin med dubblerad sytråd, inte perfekt men helt okej resultat.
Ur garderoben plockade jag fram en kofta jag sytt till mig för nästan 2år sedan. Den matchade väldigt bra i färg till ett av dekorationsbanden samt broderiet och när jag trixade om den till enkelknäppt så kunde jag till och med knäppa den.
Jag blev nöjd med resultatet och klarade alla mina kriterier, utom stödstrumpematchningen, jag köpte mig istället ett par tunnstrumpor med "stödstrumpe-effekt" och det fungerade fint under festtimmarna.

Maken ville trolla lite med en befintlig skjorta så han införskaffade röda knappar (ja, det var både hans idé och han som köpte knapparna....men det var jag som sydde i dem ;)) till detta hade han mörkröda byxor och en svart kritstrecksrandig kavaj. Snyggt.....men vi var väldigt omatchade färgmässigt :)


Klänningen är ju dock helt oanvändbar om två månader så för att i alla fall dubblera användningen tänker jag även använda den på min pappas födesedagsfest...

4 kommentarer:

 1. å, så fin... och du ser verkligen inte ut som nån tunna! Uppdraget väl slutfört!

  SvaraRadera
 2. Så snyggt det blev! Och nej, ingen tunna i sikte! =)
  Lappfilten till brudparet var ljuvlig!

  SvaraRadera
 3. Du kan då verkligen trolla med tyger och modeller!
  Kram från Lena

  SvaraRadera
 4. Den och DU är jättefin/a!
  Kram från Therese

  SvaraRadera