tisdag 9 oktober 2012

Sent i sommras eller om det var tidigt i höstas så sydde jag en filt och en body. Dessa har sedan blivit liggande och inte visats här... men nu är dessa dokumenterade och redo för att visas.
Detta är den första filten av denna sort jag sydde, trikå till framsida, velour till baksida och sedan kantad med trikå.
I det stora hela är jag nöjd med filten men den hde blivit finare om jag valt en utstickande färg på kantbandet, eller kanske baksidan...den vita velouren tycker jag ibland ser ut som plastad frotté :) Hörnen vill dra sig lite efersom jag höll i kantbandet lite för hårt. När jag sydde nästa filt så släppte jag efter lite och då blev det perfekt :)


Ett riktigt tråkjobb som jag ändå inte kunde låta bli att göra var att sy några tvättlappar i frotté. Jag brukar inte vara så duktig men nu rensade jag i skåpen och insåg att vi hade alldeles för många gamla badlakan liggandes och för att då använda dem till något så fick det bli några tvättlappar. Det blev 39st tvättlappar av två badlakan.... Och precis när jag klippt upp båda handdukarna så kom jag att jag skulle sparat en bit så jag kunnat sy ett skötunderlägg, nåja det finns nog någon till handduk att offra.
Jag har bara overlockat kanterna och de som är klippta längs kanterna har jag sparat fållarna på. Sömnaden tog alltså ingen tid, det tog nog längre stund att fästa alla trådar...men det var ett bra projekt i soffan på kvällen när jag försöker att hålla mig vaken:)

2 kommentarer:

  1. älskar det där klövertyget, speciellt på små bebisplagg! Bra jobbat med tvättlapparna, så ambitiös har jag aldrig orkat vara!

    SvaraRadera
  2. klöver är alltid snyggt! väldigt fint set!

    SvaraRadera