måndag 4 februari 2013

Helgens misslyckande

När vår kökslampa gav upp så hade jag ingen lust att lägga pengar på en ny, men en lampa måste man ju ha. Idéen föddes om att göra en egen skärm. På Åhlens hittade jag en lampskärm på halva rea-priset, 25kr kändes lagom att avvara för ett expriment.
Lampskärmens tyg var fast limmat på plasten så jag tänkte med ett mörkt tyg så kanske jag slapp köpa ny plast och bara klä över originaltyget. Jag höll tyger och skärm över en tänd fönsterlampa och min teori såg ut att fungera.
Jag skred till verket och limmade fast mitt tyg.

Snyggt blev det!!

Snabb montering av upphängningsanordning och ett tryck på lysknappen och Voila!!!
Misslyckandes var uppenbart!!!!!! 
Elefanterna syntes igenom....och inte så lite heller :D

Nu pendlar mina funderingar mellan att köpa lampskärmsplast och göra om skärmen, eller klä insidan med vit mörkläggningstyg. Barnen och mannen tycker dock att elefanterna är snyggare än rosorna och vill ha kvar lampan som den är nu :)


Men då hade jag hellre haft kvar originalskärmen...

3 kommentarer:

  1. Jag gillar nog rosentyget bättre... hoppas du kan komma på nån lösning, för idén är ju riktigt bra!

    SvaraRadera
  2. Vilken kul idé! Du har uppfunnit en kamelontlampa. Rosor som släkt och kaniner som tänd.. Jag undrar om man kan få kaninerna att hoppa fram från rosenbusken kanske? Skämt å sido. Det är på sina misstag som man lär sig och det är ju inte så lätt att bli nerröstad heller. nStå på dig! Kram från Lena D

    SvaraRadera
  3. Va dååå elefanter ??? Jag ser i alla fall kaniner eller borde jag besöka en optiker???? Superbra idè tycker jag.

    SvaraRadera