fredag 8 mars 2013

Jeans 2.0

Efter att ha använt mina tidigare jeans väldigt mycket så tog jag mig tiden att försöka sy ett par lite mer figursydda. Via Ohlssons tygblogg så hade jag tidigare hittat denna blogg med en bra och enkel beskrivning på hur man syr in för vida byxor. Jag utgick från samma mönster som till de tidigare jeansen och smalnade sedan av benvidden. Sedan var jag så duktig att när jag fått passformen som jag ville ritade jag av allt på mönsterpapper. Det är sällan jag orkar göra ändringarna på mönstret och det ställer till det nästa gång jag vill göra samma ändringar igen.

Jeansen är sydda av en stretchig, tunn jeansstuv. Mudd förstärkt med resår i midjan även på dessa. I de förra byxorna hade jag 5cm resår men har märkt att den gärna viker sig. Denna gång provade jag med 4cm och den är perfekt, bred och behaglig och viker sig inte. Gylfen är alltså fusk, men ger jeansen snyggare stuk.

Jag är mycket nöjd med jeansen!!
En liten fundering har jag dock, ska jag sätta nitar på bakfickorna?
Som jag har gjort här.
Vad tycker ni? Med eller utan nitar?
 
Bilderna gör inte tyget rättvisa. Tyget är grå-svart.

Under arbete....
Jag tänkte lägga ut en tut på hur man syr jeansfickor, men det blir en annan dag.
Finns det intresse för det?
 
 
Material: Stretchig jeansstuv från Ohlssons.
 
Mönster: Omgjort New Look mönster, bara grensömmen är oförändrad. Besparing, fickor, grenhöjd, midjevidd samt benvidden är ändrad så jag kallar det eget nu. ;)
 
Bra: Att jeansen blev precis lagom figursydda. Smala men ändå finns det plats för att andas och röra sig i dem. Att jag hittade en bra jeansstuv. Har för mig den kostade hela 52kr.
 
Dåligt: På lårets baksida vill byxorna dra sig lite så de blir veckiga, vad ska jag ändra för att få bort det? Någon som vet?


2 kommentarer:

  1. snygga... duktiga du! Jag röstar för nitar, det ger ett fint arbetat intryck!

    SvaraRadera
  2. Du har verkligen fått en fin passform på jeansen! Idogt arbete ger resultat... bar att du ritat av mönstert till framtid, dumt att uppfinna hjulet varje gång!
    Nitar eller inte, det ger ett konfektionsutseende och är det det du söker ska du ha dem där.
    Kram från Lena D

    SvaraRadera