torsdag 9 augusti 2012

6-års presenter

Nu närmar sig hösten och vardagen börjar återkomma...lite trist men också väldigt mysigt med pyssliga hemmakvällar i regnet. Och precis som många andra av er så är jag nu igång med bloggandet igen.

Min lilla grabb har i sommar tappat två tänder, väntar otåligt på att det ska bli den 20 Augusti så att han får börja förskoleklass och nu även fyllt 6 år.....och han har tyvärr alldeles rätt när han säger inte är någon bebis längre ;)
Eftersom han växt en hel del under våren och sommaren behövs det förstås på fyllning av byxor i garderoben.
Detta set fick han på födelsedagen, tanken är att det ska matcha till munkjackan jag sytt tidigare.


Material: Turkosa bilar från Jofotex. Svart jogging från Ohlssons, restbitar av turkos jogging från när jag sydde dotterns onepice.

Mönster: Mitt vanliga t-shirt mönster och till byxorna mitt vanliga byxmönster, dock rejält förlängt (jag borde gradera upp det) och med tillagda revärer.

Bra: Att iaf ett par byxor är klara innan skolstart, att sonen godkände dem och att all svart jogging tog slut! Jag köpte en meter och tänkte få ut en munkjacka i stl 110 samt dessa byxor i stl 122, jag fick bredda de turkosa revärerna någon centimeter för att det skulle lyckas. Men än en gång så tog ett tyg helt slut! Härligt!!

Dåligt: Biltrycket är mörkbrunt och eftersom jag inte ville förstärka det när det skulle gå ihop med svart så valde jag att sy en halsmudd av biltyget men det var ganska stumt så halsmudden vill stå upp lite och inte lägga sig snyggt mot halsen....Vi får se om jag plötsligt får ett ryck och syr en bandkantning istället, men mest troligt kommer det få vara som det är :)

2 kommentarer:

  1. snyggt... gillar det där biltyget jättemycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, biltyget föll både mig och sonen i smaken med och jag hade så tur att jag fick tag i sista biten (iaf på de packar de hade hemma just då) när jag var i Söderköping för några veckor sedan....

      Radera