lördag 27 oktober 2012

Tråkigt men praktiskt...

Plötsligt en kväll fanns det lite sytid och lite syork och jag var på påbörja-sy-avsluta-samma kväll humör och då plötsligt slog det mig att jag skulle provsy amningsinlägg. När jag ammat de andra barnen har jag haft Imse Vimses inlägg, de har varit bra men ofta läckt igenom då de bara var sydda i flanell.
Jag sydde inlägget i tre lager; ytterst plastad frotté för att hålla tätt, i mitten ullfilt för att suga upp och så en tunn microfleece närmast kroppen då jag är mycket pipplig med att jag tycker att ull kliar.
Nu dröjer det ju ett tag till innan jag får testa dessa på riktigt men test med droppande vatten föll mycket väl ut!

Jag sydde först 2 par men eftersom jag blev nöjd med resultatet samt att det fanns sytid kvar så sydde jag direkt 4 par till. Först tänkte jag hinna börja med ett nytt projekt och sy fler amninginlägg en annan dag men så skärpte jag till mig och insåg att det förstås var mycket smartare att sy klart inläggen när tygerna var framme och allt flöt på. Så det gjorde jag och det kändes så skönt!

 
Material: Plastad frotté, microfleece båda från Ohlssons. Ullfilten från Soff och Stil hade jag kvar sedan denna kudde.
 
Mönster: Eget bestående av en cirkel med ett insnitt för lite passform. För att inte få alla tre lagrens insnitt på samma ställe så vände jag de lite olika och det var nog bra. Annars hade det blivit väldigt tjockt och klumpigt.
 
Bra: Att inläggen blev sydda, och att mönstret och funktionen blev bra! Samt att jag hade alla tyger hemma så de kan nästan räknas som gratis ;)
 
Dåligt: Att jag idag fick se att Imse Vimse nu hade inlägg som var vattentäta...men de var inte så billiga som mina ;)

1 kommentar:

  1. Alltid skönt att slutföra sina projekt även om det känns lite jobbigt just för stunden....

    SvaraRadera