onsdag 29 september 2010

Av dottern och till dottern

Så var det dags att visa upp stora tjejens pyssel, hon gillar veluor för att det är mjukt men tycker ofta att det är lite barnsliga mönster. Men så kom hon på att hon ville sy en filt i veluor, till dockan. Så det blev en vändbar med veluor på båd sidorna. Filten är overlockad i kanterna (med en röd, en blå, en gul och en grön tråd, det var ju häftigt ;))





Sedan har jag sytt ett linne till dottern till hennes gymnastik, hennes tidigare tröja har varit en vanlig tröja och jag har märkt att tröjan åker upp när dom står på händer, hjular, gör volter osv och det innebär att efter varje monent stannar dottern upp och fixar till tröjan.
Så linnet jag har sytt är tight och går till mitt på rumpan.
Jag valde en viskostrikå som har stretch åt båda håll för att den ska vara så följsam som möjligt.
För att pigga upp det lite så blev det turkosa kanter, dottern var mycket bestämd att linnet skulle vara _svart_ nämligen.
Vi får prova det på Söndag och se om det fungerar som det är tänkt.

Material: Svart viskostrikå, turkos muddväv båda från Ohlssons tyger

Mönster: Eget

Bra: Snabbt, snyggt och billigt ;)

Dåligt: Nja, jo kanske att jag tycker det är lite tight i ärmhålen (men det tycker inte dottern)




2 kommentarer:

  1. Tack för kommentaren på min blogg! Fin blogg du har! Kul att pyssla med barnen, ser fram emot att göra det med mïn dotter när hon blir större!
    Angående det rosa tyget så ja visst luddade det enormt när man klippte i det =). Ska bli kul att ser ditt alster i tyget!

    SvaraRadera
  2. Ja det är roligt när barnen också vill skapa, men dom har inte alltid så mycket tålamod och det har inte jag heller alla gånger ;)
    Nu har jag snart sytt klart i mitt "ludd-tyg" och det är ludd i hela huset, trots att jag har dammsugit alla kanter på alla utklippta delar...

    SvaraRadera